Sposób przygotowania

ziemniak obieramy i ścieramy na tarce, odciskamy powstały sok. do miski wkładamy mięso posiekaną cebule, miętę, startego ziemniaka, kaparyi mąkę, wszystko mieszamy dodajemy jajko, sól, i przyprawę uniwersalną, dokładnie wyrabiamy mięso. z powstałej masy formujemy niewielkie kuleczki smażymy je w głęgokim oleju. po usmażeniu wykładamy je na papierowy ręcznik żeby odsączyc z oleju. podajemy z ziemniaczkami w koperku i mizerją .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    fajne;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    fajne;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Zapowiadają się bardzo apetycznie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !