Sposób przygotowania

Pierś kurczaka naciąć tak by powstała kieszonka. Do powstałej kieszonki włożyć kawałeczek masła, ząbek czosnku(starty), pieczarki pokrojone w kostkę i usmażone i trochę startego sera. Całość zamknąć i spiąć wykałaczkami. Posolić, popieprzyć. Jajko roztrzepać z odrobiną kucharka. Pierś zamoczyć w uprzednio przygotowanym jajku i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na złoty kolor. Sos serowy: ser pleśniowy delikatnie kruszymy na małe kawałki, serek topiony drobno kroimy. Ser żółty ścieramy na tarce. Kawałki sera pleśniowego oraz kawałki topionego sera wkładamy do śmietany i dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną śmietanę wlewamy na patelnię lub rondelka, przykrywamy pokrywką i dusimy około 15 minut na niewielkim ogniu. Kawałki serków muszą zacząć się rozpadać. Po 15 minutach, kiedy sery się roztopią, a sos staje się aromatyczny dorzucamy do niego starty ser żółty, mieszamy i po około 2 minutach zdejmujemy z palnika. Sos jest gotowy do jedzenia! Kotlety podaję z puree ziemniaczanym z sałatami i oczywiście z sosem serowym.
SMACZNEGO!!!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    rewelacja:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    gerdzik

    brzmi rewelacyjnie, muszę to wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    wygląda przepysznie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agata B

    moje ulubione smaki:)))
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuchareczka1979@wp.pl

    pyszna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Botwinka

    kielszek do wódki do szpampana- chyba jakaś niezła impreza była , z jakiej to okazji?
  • 1
    original
    Opublikowano

    fijolek91

    świetne:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !