Sposób przygotowania

Mięso mielone wkładamy do miski, wbijamy jajko, dodajemy łyżkę bułki tartej i wyrabiamy masę dłonią doprawiając solą i pieprzem.

Pozostałą bułkę tartą rozsypujemy na talerzu. Z masy mięsnej formujemy niewielkie kuleczki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju.
Cebulę siekamy, pieczarki czyścimy i kroimy w plasterki. Na oleju podsmażamy cebulę z pieczarkami. Dodajemy pokrojone w paski ogórki i paprykę oraz koncentrat pomidorowy. Doprawiamy solą, pieprzem, zielem angielskim i liściem laurowym. Na koniec dodajemy pulpety.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Chojłówna

    ojej takiego to ja jeszcze nie jadłam:D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !