Sposób przygotowania

Na początek przygotowujemy raitę.

Obranego ogórka ścieramy na dużych oczkach.

Wyciskamy z niego wodę i dodajemy do jogurtu.

Na suchej patelni przez minutę prażymy nasiona kminu po czym wraz z cukrem dodajemy do jogurtu (ja kmin po uprażeniu zmieliłam w moździerzu).

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i wkładamy do lodówki, najlepiej na kilka godzin.

Przygotowujemy marynatę do kurczaka.

Cebulę kroimy na małą kosteczkę i podsmażamy na łyżce oleju.

Dodajemy do niej drobno posiekaną papryczkę chilli a następnie pastę curry.

Mieszamy aż się rozpuści i dodajemy wodę i mleczko kokosowe.

Na małym ogniu chwilę gotujemy po czym odstawiamy do przestudzenia.

Kurczaka kroimy w kosteczkę a następnie wkładamy do marynaty.

Odstawiamy na co najmniej godzinę.

Grillowanie.
Zamarynowanego kurczaka nabijamy na patyczki do szaszłyków aby łatwiej było je przekręcac na grillu.

To samo robimy z pomidorkami oraz pokrojoną papryką.

Mięso i warzywa układamy na tacce do grillowania i kładziemy na rozgrzanym ruszcie.

Grillujemy około 25 minut od czasu do czasu przekręcając.

Gdy mięso i dodatki będą gotowe na ruszcie układamy chlebki naan.

Grillujemy je po ok. pół minuty z każdej strony.

Mięso i warzywa zdejmujemy z patyczków i podajemy z podpieczonymi chlebkami i raitą z ogórka.

Smacznego :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Sylwia29

    Pychota!
  • 0
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !