Sposób przygotowania

Budyń waniliowy:
-odlać 1/2 l mleka część zagotować z roztrzepanym żółtkiem, cukrem waniliowum i 2 łyżkami cukru, do drugiej części dodać
2 łyżki mąki pszennej i jedną ziemniaczanej. Gotować jak budyń z torebki.

Budyń kawowy:
Pozostałe pół litra mleka podzielić na 2 częśći, do jednej dodać kawę i cukier, do drugiej makę j.w.

Łyżki muszą być raczej czubate, by budyń nie był zbyt płynny. Można podawać razem lub osobno.
Smacznego!!!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka116

    Lubię budynie domowe :)
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    też lubię :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    bardzo taki lubię :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pyszny :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    pyszny!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    pestka

    lubię budyń
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Angelika6

    lubię takie budynie
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobry
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    babi17

    pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    lubię takie deserki :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    krystyna330

    lubię takie połaczenie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !