Sposób przygotowania

do rondelka wlać wodę wsypać sól i zagotować dodać przesianą mąkę cały czas mieszać aż ciasto zrobi się szkliste zdjąć z ognia przestudzić,dodać szczyptę proszku do pieczenia wbijać jajka i wymieszać mikserem na jednolitą masę,nakładać masę do szprycy formować ptysie na blasze wyłożonej papierem do pieczenia a następnie upiec w temp.180st.na złoty kolor po wystudzeniu przekrawać ptysie na połowę,śmietanę ubić na sztywno ze śmietan-fixem,stopniowo dodawać cukier puder,skórkę i sok z cytryny oraz adwokata wymieszać i przekładać upieczone ptysie.po wierzchu można posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    takie ptysie dla mnie bomba
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna/Dzastus

    ojejku jakie pysznosci, super
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Uwielbiamy ptysie, chyba z każdym słodkim nadzieniem - ostatnio robiłam kilka razy, ale robię duże - mniej pracy ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    całą rodzin a lubimy bardzo
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    pyszne ptysie a do tego ten krem z adwokatem super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    poproszę o jednego :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    poproszę o jednego :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    przepyszne te ptysie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ola1young

    na pewno pyszne były

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !