Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy wodę, wrzucamy żeberko i gotujemy. Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w kosteczkę i wrzucamy do garnka. Gdy ziemniaki będą prawie ugotowane dodajemy opłukany i pokrojony szczaw, liść laurowy i gotujemy aż ziemniaki będą miękkie. Na koniec dodajemy śmietanę, sól i pieprz i gotujemy jeszcze 2 minuty.
Ugotowane jaja na twardo obieramy, kroimy na ćwiartki i wrzucamy do talerza z zupą.
Smacznego!

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Amellia

    mniam!!!
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Katarzyna54

    fajna
  • 3
    original
    Opublikowano

    Betka

    Uwielbiam;)
  • 5
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mniam mniam, pyszności;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna__s

    Szybko, łatwo i smacznie. U mnie dziś na obiad.
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    moja ulubiona , tylko ślimaki kradną mi szczaw.....
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    dawno nie jadłam szcawiowej
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    ciekawa wersja
  • 1
    original
    Opublikowano

    przejs

    moja ulubiona :D
  • 0
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    smaczna robię podobnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    leonkot

    lekko kwaśna, po prostu pyszna
  • 0
    10257115_10153256927827125_4985002753991463258_o
    Opublikowano

    Zdzisław

    dla dobra zupa
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wlicka

    smaczna;) zupka!
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    pyszna zupa
  • 0
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    szczawiowej jeszcze nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !