Sposób przygotowania

cebule obieramy i kroimy w plasterki. Boczek kroimy w kosteczkę. Przekładamy do garnka /w którym będziemy gotować zupę/ i smażymy na oleju do czasu aż cebula będzie szklista. Solimy. Wlewamy szklankę bulionu i dusimy do miękkości /w razie potrzeby dolewamy bulionu/. Następnie wlewamy pozostały bulion, sok pomidorowy i mieszamy. Gotujemy jeszcze ok. 10 min. Do zupy dodajemy ser, doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą. Kajzerki kroimy w kostkę a czosnek drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy kajzerki i czosnek i smażymy aż powstaną chrupiące grzanki.Podczas smażenia do masła dolewamy olej. Porcje grzanek układamy w bulionówce lub na talerzu, wlewamy zupę i dekorujemy listkami bazylii.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    parysek10

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaeM

    uwielbiam cebulowa zupe ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    mmm rozgrzewająca
  • 1
    original
    Opublikowano

    Adam/ZUB3R

    smaczna zupa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !