Sposób przygotowania

Cukier, mąkę proszek do pieczenia, masło, margarynę, żółtka i śmietanę zagnieść na jednolite ciasto. 1/4 ciasta zamrozić. Resztę ciasta rozwałkować na blachę. Kłaść owoce i posypać cynamonem i cukrem. Białka ubić na sztywno , dosypać budyń, ubijać jeszcze chwilę. Wylać na owoce. Na wierzch zetrzeć ciasto z zamrażalki. Piec w temp. 190 stopni przez ok. 1 godzinę.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    sezon na ciasta z owocami rozpoczęty
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pyszne ciasto
  • 3
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    ciekawy przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    extra
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    mniam mniam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    uwielbiam owocowe ciacha :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Zapowiada się fajnie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !