Sposób przygotowania

Rodzynki zalewamy wrzątkiem i moczymy kilka minut.Kapustę drobno szatkujemy solimy i odstawiamy na pół godziny aby nam zmiękła,po tym czasie przekładamy ją do dużego rondla i zalewamy bulionem,gotujemy na małym ogniu 40 minut.Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę a następnie dodajemy do zupy.Całość doprawiamy solą i pieprzem,wkładamy liść laurowy i wsypujemy kminek,a następnie sparzone rodzynki.Cebulę obieramy i siekamy i przesmażamy ją na rozgrzanym maśle i posypujemy mąką.Po kilku minutach przekładamy do zupy i dalej gotujemy.Po zdjęciu z ognia wlewamy ocet winny i wsypujemy cukier.Podajemy z pieczywem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !