Sposób przygotowania

Śmietanę 18 % ale może być 12 mieszamy z jogurtem i 1/2 litra kefiru. Szczypiorek ,koperek i natkę siekamy i dodajemy do bazy chłodnika. Jajka gotujemy na twardo.obieramy i kroimy w ćwiartki. Ogórki myjemy i ścieramy na tarce duże oczka. Dodajemy do chłodnika -mieszamy. Dodajemy wyciśnięty czosnek ,sól i pieprz do smaku.Mieszamy wyciskamy sok z 1/2 cytryny mieszamy i chłodzimy . Podajemy z jajkiem

Komentarze

  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    Polecam na upały
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pajecznik

    fajny przepis, robię w podobny sposób sos czosnkowy.
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    1 szt ale jakiej pojemności śmietany? 200 czy 500 g?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !