Sposób przygotowania

Galaretkę rozpuszczamy w 3/4 szklanki wody, przelewamy na talerz i pozostawiamy do wystudzenia. Białka ubijamy na sztywno, następnie dodajemy żółtka ubite na puszysty kogiel mogiel z cukrem. na koniec dodajemy mąkę zmieszaną z proszkiem i kiedy wszystko dokładnie wymieszamy łyżką, to wylewamy to na dużą blachę od piekarnika i pieczemy 25 minut. Po wyjęciu roladę kładziemy na czystej ścierce i razem z nią zwijamy rulon. Masło i margarynę ucieramy razem - stopniowo dodajemy mase krówkową, gotowy krem rozkładamy na rozwiniętej ponownie roladzie, na brzegu ukladamy szerokie paski stężałej galaretki i zawijamy całość w rulon. Polewamy czekoladą.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka91

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    świetnie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    słodziak :)
  • 0
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    to musi być zabójczo dobre!
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    uwielbiam rolady z galaretką
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Apetyczna.
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pysznie wygląda
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszna i apetyczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    erym

    pieknie wyszla...
  • 0
    original
    Opublikowano

    gosia56

    napewno pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ola1young

    zjadłoby sie ,mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    smaczne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !