Sposób przygotowania

mąkę,cukier,cukier waniliowy,proszek do pieczenia i margarynę wysypać na stolnicy i posiekać nożem dodać żółtka i śmietanę zagnieść ciasto i wyłożyć na blachę trochę ciasta zostawić do posypania na wierzch na ciasto wyłożyć warstwę umytego i pokrojonego świeżo rabarbaru,przygotować masę białka ubić na sztywno z cukrem i na koniec wsypać budyń wszystko wymieszać mikserem i wylać na rabarbar wyrównać posypać pozostałym ciastem można wykrawać z tego ciasta paski i układać ja zrobiłam okruszki i posypałam wstawić do piekarnika na 180st.i upiec ok.30-40min.

Komentarze

  • 0
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    ja też muszę zrobić- czas najwyższy :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    przemek20008

    świetny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    o rany ale narobiłaś mi smaka już dawno miałam ochotę na takie ciasto
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    pyszne ciacho
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    smaki z dzieciństwa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    bardzo dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !