Sposób przygotowania

Na patelnię kładziemy boczek ( bez żeber, dość cienki i bez skóry) stroną, z której została odcięta skóra, wierzch oprószamy sola i papryką, podpiekamy, aż spód się zarumieni. Następnie, obracamy boczek na druga stronę i teraz, wierzch (i nieco boki) solą, pieprzem prawdziwym i majerankiem. Znów spód rumienimy. Pieczemy/smażymy na średnim ogniu. Można na początku podsmażania każdej ze stron, na krótko przykryć. Na koniec, jeszcze raz odwracamy na pierwszą stronę i już tylko krótko trzymamy na ogniu.

Boczek ma chrupiącą "skórkę"
Smacznego

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    pięknie wygląda;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    świetnie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Honorata1

    aż ślinka cieknie:)
  • 0
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    muszę wypróbować ten przepis !
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    apetycznie przypieczone

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !