Sposób przygotowania

Margarynę utrzeć z 5 łyżkami cukru. Dodać 2 jajka,mąkę, mleko, cynamon, kakao,i sodę. Ciasto wylać na średnią formę i piec około 40minut. Wystudzony biszkopty przekroić na pół. Dolną część posmarować dżemem.
Zrobić krem. Żelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie. Ubić śmietanę dodać cukier puder i rozpuszczoną żelatynę. Krem śmietanowy wylać na biszkopt posmarowany dżemem. Przykryć drugim biszkoptem i polać polewą czekoladową.
Polewę robimy tak- rozpuszczamy w rondelku na małym ogniu 2 łyżki margaryny, 2 łyżki kakao,1/2 szklanki cukru pudru i 2 łyżki kakao.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    oj, slodka pokusa
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pyszniutka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    pyszności
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    zdzichu

    apetyczna
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    jedno z moich ulubionych ciast
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Madziela

    pyszniutkie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    znakomita
  • 1
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    rewelacyjne ciacho
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    domowe ciastka są najlepsze
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    pyszna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    bardzo apetyczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    wygląda smakowicie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !