Sposób przygotowania

1. Ciasto: masło ucieramy do białości. Nie przerywając ucierania, stopniowo dodajemy cukier, a następnie skórkę z cytryny i jajka. Wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Mieszamy. Ciasto wkładamy do foremek i pieczemy około 18-20 minut w temperaturze 180°C. Studzimy.

2. Polewa: wlewamy do rądelka troszkę mleka, tak by czekolada mogła się rozpuścić w nim. Dodajemy odrobinkę masła. Łamiemy tabliczkę czekolady i wrzucamy do rądelka. Mieszamy. Jeżeli widzimy, że jest bardzo gęsta dodajemy jeszcze trochę mleka, tak żeby uzyskać dość leistą polewę.

3. Polewamy babeczki i ozdabiamy cukiereczkami. :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    przepysznie wyglądają :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    muszą być bardzo smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna28

    apetycznie wyglądają:)
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    świetne
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    eliza135

    smakowicie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !