Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie,następnie studzimy tłuczemy tłuczkiem lub mielimy przez maszynkę.Takie ziemniaki łączymy z jajkami i dodajemy masło i mąkę,przyprawiamy solą i pieprzem i wyrabiamy ciasto.Z ciasta formujemy wałeczki i kroimy na mniejsze kawałki .Gotujemy w osolonej wodzie 5 minut do momentu aż wypłyną.Czosnek obieramy i siekamy i podsmażamy go na oleju dodajemy bulion i chwilę razem gotujemy,następnie dodajemy posiekany rozmaryn i gotujemy jeszcze pięć minut,na koniec dodajemy posiekane masło i całość mieszamy.Ugotowane kopytka polewamy przygotowanym sosem i posypujemy startym parmezanem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka116

    O proszę, warto spróbować :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Renata16

    palce lizać *_*
  • 3
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    koala

    ale pycha!
  • 0
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    pycha!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !