Sposób przygotowania

Marchewkę oczyścić, pokroić w kostkę. W garnku rozpuścić masło, wrzucić marchew, oprószyć 2-3 szczyptami soli, podlać 1/3 szkl wody i dusić ok. 8-10 min. aż marchewka zmięknie. Następnie dodać miód i mąkę wymieszać dokładnie, poddusić jeszcze chwilę, ew. doprawić jeszcze odrobiną soli. Podawać na gorąco jako jarzynkę do mięs.
Jeśli woda zbytnio odparuje przy duszeniu można jej troszkę dolać żeby był potem apetyczny sosik.

Komentarze

  • 1
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    super
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    nigdy nie łączyłam marchewki z miodem ciekawe jak smakuje
  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    smakuje świetnie, spróbuj!
  • 0
    original
    Opublikowano

    aeksandra

    ciekawy przepis
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    podoba mi się ten pomysł z miodem!
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    mmmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    mmmm
  • 1
    original
    Opublikowano

    aisza1

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !