Sposób przygotowania

Przepis na biszkopt prosze szukać w moich przepisach .
Pierzynka wierzchnia

Mocno schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno. Galaretkę rozrabiamy w 1/2 szklanki wody . Dodajemy do niej 2 łyżki ubitej śmietany i mieszamy . Zostawiamy 1 łyżkę ,resztę wlewamy do ubitej śmietany i ubijamy jeszcze chwilkę . Zostawioną reszta galaretki kropimy pierzynkę .


Masa biała



Mocno schłodzona śmietane ubijamy z cukrem pudrem ,wlewamy rozpuszczona w 3 łyżkach gorącej wody żelatynę ,ubijamy jeszcze moment. Smarujemy biszkopt - wkładamy do lodówki

Dekoracja - boki tortu smarujemy dowolna masa i przyklejamy obkładamy tort rurkami .Chłodzimy


Szafirowa masa jabłkowa

-3 jabłka

-1 galaretka szafirowa

Jabłka obieramy kroimy w małe kawałki i podsmazamy w garneczku jak trochę zmiękną dodajemy rozpuszczoną w 1/2 szklanki wrzątku galaretke .Mieszamy gdy zacznie tężeć smarujemy masą biszkopt .

Dekoracja

Boki tortu smarujemy dowoloną masą i przyklejamy nadziewane rurki.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    GOSIA18

    ciekawe
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ładne to
  • 0
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    fajny ten torcik:)))
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    cuuuuuuuudowny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    pyszny przepis!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Janek

    genialne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !