Sposób przygotowania

Kaszę prażymy i mieszamy z masłem i czekamy aż masło wsiąknie,następnie dodajemy cebulę i mieszamy,dodajemy wywar z włoszczyzny i razem gotujemy 15 minut.3 łyżki kremówki,natkę pietruszki jajka oraz letnią kaszę mieszamy solimy przyprawiamy pieprzem i formujemy osiem okrągłych klusek.Pieczarki kroimy w plasterki podsmażamy na maśle i odkładamy na sito,sok z pieczarek przelewamy na patelnię czekamy aż odparuje,ma zostać troszeczkę i przyprawiamy solą i pieprzem.Dymkę kroimy w pół centymetrowe plasterki w razem z pieczarkami wkładamy do formy do zapiekanek a na wierzchu układamy kluski alewamy kremówką wymieszaną z żółtym serem.Zapiekamy 25 minut w 160 stopniach.

Komentarze

  • 1
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    brzmi zachęcająco
  • 2
    original
    Opublikowano

    Renata16

    supcio kluseczki
  • 2
    original
    Opublikowano

    koala

    to jest extra :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    trzeba będzie spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !