Sposób przygotowania

Do rozgrzanego masła wrzucamy pokrojony boczek (zostawiamy 2 plastry) seler naciowy i posiekaną cebulę. Smażymy na wolnym ogniu pod przykryciem, aż wszystko zmięknie. Wlewamy litr wody i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy pokrojone ziemniaki i gotujemy przez 10min. Następnie oddzielamy ziarna kukurydzy od kolby i wrzucamy do zupy (poza sezonem można użyć kukurydzę z puszki - jedna duża puszka) i gotujemy kolejne 5 min. Całość blendujemy, dodajemy śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem.

Na koniec podsmażamy pozostałe plastry boczku, dodajemy do zupy i obficie posypujemy natką pietruszki.

Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajnie wygląda
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajna zupa o fajnej nazwie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Wyglada bardzo apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Wygląda bardzo apetycznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    dianix

    apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    smile

    rewelacja ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !