Sposób przygotowania

Najpierw upiec biszkopt jasny:
Białka ubić na sztywno, dodać cukier. Nadal ubijać aż powstanie piana. Dodać żółtka i miksować na małych obrotach miksera. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Wsiać do masy, wymieszać delikatnie łyżką. Wylać na brytfankę. Piec 25 min. w temp. 180 st.
Następnie upiec biszkopt z makiem.
Tak samo wyrobić ciasto i na koniec dodać 2 i pół szklanki maku.
Następnie zrobić masę budyniową:
Z mleka, cukru, budyniu ugotować budyń. Masło utrzeć i dodać ten przestudzony budyń.
Na koniec zrobić masę śmietankową:
Galaretkę rozpuścić w 1/2 szklance wody. Kremówkę ubić na sztywno, dodać 3 łyżki cukru pudru. Ma koniec wlać tężejącą galaretkę.
Przekładać: Najpierw biszkopt jasny, potem masa śmietankowa, potem biszkopt z makiem, potem masa budyniowa, na koniec polewa czekoladowa

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    na kopciuszka nie wygląda...raczej księżniczka deserowa...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    na pewno smaczne :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pysznie wyglada
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczne ciasto
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    nie taki kopciuszek...prawdziwa księżniczka:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka91

    super ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Kopciuszek, ale po przemianie w księżniczkę ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    wygląda przepysznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    pysznie wyglada :)
  • 0
    dr
    Opublikowano

    agataw1990

    smaczny:)
  • 0
    20140724_140457
    Opublikowano

    reniatka

    mniam musi byc przepyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kuchenka

    wspaniałe ciacho

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !