Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy wodę i dodajemy opłukane żeberka i włączamy ogień. Ziemniaki i marchew obieramy i kroimy w kostkę. Po 15 minutach gotowania się dodajemy do garnka. Następnie kroimy w kostkę kiełbasę i po następnych 10 minutach gotowania się ziemniaków dodajemy. Pod koniec, gdy już warzywa będą miękkie dodajemy kostkę bulionową. Na patelni robimy zasmażkę z mąki, masła, trochę bulionu i zimnej wody. Powstałą zasmażkę dodajemy do garnka, chwilkę jeszcze gotujemy. Na sam koniec doprawiamy zupę kucharkiem i pieprzem. Smacznego!

Komentarze

  • 3
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    faktycznie prościzna
  • 3
    original
    Opublikowano

    EWI

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    pychota
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    podoba mi się:))
  • 1
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    prosta i smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    dobra
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    babi17

    fajna
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    wlicka

    łatwa i smaczna;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !