Sposób przygotowania

Udka z kurczaka dokładnie płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Imbir obieramy ze skórki, ścieramy na drobnych oczkach. Dodajemy sos sojowy, olej, miód oraz słodką paprykę, dokładnie mieszamy. Marynatą smarujemy dokładnie mięso i wkładamy do lodówki w niedużym naczyniu na 12 godzin. W tym czasie kilka razy mięso mieszamy, aby dokładnie się zamarynowało. Po tym czasie przekładamy do żaroodpornego naczynia wraz z marynatą. Pieczemy około 80 minut w temperaturze 170 stopni. W razie potrzeby podlewamy odrobiną wody- ale nie za dużo, aby skórka po upieczeniu była chrupiąca.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    połączenie soi i miodu to naprawdę coś genialnego! polecam bo warto!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kikiriki

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    kolejność w nazwie świadczy też o mocy danego smaku? tzn. udka były najbardziej imbirowe, potem miodowe a na końcu sojowe? :o)
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Nazwa nieco niezamierzona, ale faktycznie przeważa smak imbiru, ale miód z soją są mniej więcej na równi:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    wow-ale świetne smaki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !