Sposób przygotowania

Z podanych składników wychodzi około 1 litr lodów.
Żółtko ucieramy na parze stopniowo dodając cukier. Aronię miksujemy w blenderze. Mleko gotujemy, gorące wlewamy do utartego żółtka, dodajemy śmietankę, aronię i rodzynki, ubijamy chwilę mikserem. Studzimy, wlewamy do maszynki do lodów i włączamy ją na 30 minut. Następnie wstawiamy na około 4 godziny do zamrażalnika.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    motylwe

    wyglądają apetycznie
  • 1
    img_2131687142106
    Opublikowano

    eeee

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka116

    Fajne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    Kolejna inspiracja na wykorzystanie aronii:))Super
  • 1
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    Kolejna inspiracja na wykorzystanie aronii:))Super
  • 1
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    te zjadłabym już w tej chwili!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    madi356

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Megi

    apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    aż miło popatrzeć na takie kolorowe zdjęcie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !