Sposób przygotowania

Winogrona myję, osuszam. Ciasto na babeczki: Mąkę przesiewam, łączę z cukrem, cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia. Do miski wsypuję mąkę, dodaję margarynę i jajko. Wszystko dokładnie mieszam. Zagniatam ciasto, zawijam w folię spożywczą i odkładam na 30 minut do lodówki. Foremki do babeczek smaruję margaryną lub masłem i obsypuję mąką. Schłodzone ciasto wałkuję cienko i wylepiam nim foremki. Wstawiam do nagrzanego piekarnika i piekę około 15 minut w 200*C. Przed wyjęciem z foremek babeczki lekko studzę. W tym czasię robię nadzienie: Gotuję budyń na mleku z cukrem zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ostudzone babeczki nadziewam ostudzonym budyniem śmietankowym,, dekoruję połowkami winogron i podaję.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Aga20

    ale apetyczne;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    EWI

    cudo
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Katarzyna54

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    ślicznie się prezentują:}
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    dobry deser
  • 0
    original
    Opublikowano

    daria2911

    uwielbiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Na taki widoczek to aż ślinka cieknie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !