Sposób przygotowania

Margarynę posiekać z cukrem, dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cynamonem oraz pogniecione banany i jajko. Zagnieść gładkie ciasto i schłodzić je kilka godzin w lodówce, następnie rozwałkować na 1 cm grubości i wyciąć ciastka, ułożyć je na natłuszczonej blaszce, posmarować mlekiem i posypać po wierzchu cukrem. Piec do uzyskania złotego koloru w temp. 180st.
Ciastka zrobiłam z ciekawości jak smakują i były smaczne zaraz po upieczeniu, ale nie polecam robienia ciastek na zapas bo już na drugi dzień były lekko czerstwe i trzeba było posiłkować się dżemem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    na pewno pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Justyna87

    smaczne:-)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    nieespotykany przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kikiriki

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !