Sposób przygotowania

Dynię zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Żółtko utrzeć z masłem, dodać dynię, mąkę, imbir, sól i pieprz. Dodać ubite białko, delikatnie wymieszać. Kłaść łyżką na gorący tłuszcz, smażyć z obu stron na rumiano.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    anemon

    Koniecznie muszę wypróbować Twój przepis, bo lubię dynię.
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszne placki, dynia to bardzo uniwersalne warzywo :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smaczne racuszki
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    smaczne placki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !