Sposób przygotowania

Mąkę, szczyptę soli, mleko, wodę, jajo mieszamy razem, wyrabiając ciasto. Ciasto rozwałkowujemy na stolnicy i wykrawamy kółeczka np. szklanką. Ziemniaki gotujemy, a Następnie przekręcamy przez maszynkę, ser również. Do masy serowo-ziemniaczanej dodajemy po szczypcie każdej z przypraw. Farsz nakładamy na ciasto a następnie dokładnie sklejamy pierogi. Do gotującej się wody wkładamy kilkanaście pierożków, co jakiś czas mieszając. Gotujemy 2-3min od czasu wypłynięcia pierogów na wierzch. Najlepiej smakują ze śmietaną kwaśną.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Amellia

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    podoba mi się:)
  • 1
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    no ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    pierniczkowo

    ciekawy przepis
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wygląda bardzo apetycznie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    fajnie przyprawiony :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    manaika

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    paula99926

    jak u mojej babci :) pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    super przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wlicka

    smaczne danie....
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !