Sposób przygotowania

Składniki na ciasto szybko zagnieść.2\3 rozwałkować i przenieść na przygotowaną blaszkę do pieczenia o wymiarach 25 na 36 cm. Resztę ciasta zamrozić. Składniki na masę serową zmiksować np. mikserem lub utrzeć drewnianą pałką.Najpierw margarynę z cukrem i cukrem waniliowym,następnie jajka i ser a na końcu proszek budyniowy. Masę wylewamy na rozwałkowane ciasto. Piekarnik nagrzewamy do 100 stopni. Na masie serowej rozkładamy pokrojone w kostkę brzoskwinie i ścieramy zamrożone ciasto na tarce jarzynowej na wierzch. Wstawiamy sernik do piekarnika i zwiększamy temperaturę do 180 stopni.Pieczemy ok. godziny.Po upieczeniu przez 2-3 minuty nie otwieramy piekarnika.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    cris04

    Mój ulubiony!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kamila/kami007

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka91

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Wyglada cudownie, ale przypomniałaś mi, że dawno nie robiłam takiego.
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    bardzo lubię taki sernik
  • 3
    original
    Opublikowano

    paula99926

    pychotka!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    zainteresowal mnie tytul i sie nie zawiodlam ;) super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Domownicy mają z tobą dobrze:) takie pyszności:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    bardzo ciekawy przepis:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !