Sposób przygotowania

Zagotować 2,5 szklanki wody z dodatkiem cukru i zmielonych goździków.
W tym czasie umyć rabarbar, obrać z włókien i pokroić w krążki.
Kiedy woda się zagotuje dodać rabarbar, nakryć i gotować, aż będzie zupełnie miękki - zmiksować.
W razie konieczności mus dosłodzić.
W pół szklanki wody rozprowadzić skrobię ziemniaczaną i wlać do wrzącego musu.
Mieszać, stale ogrzewając, aż kisiel zgęstnieje.

Podawać na ciepło lub na zimno.
Na zimno jest pyszny z bitą śmietaną.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)
  • 1
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    ciekawy przepis i smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    wiola333

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    pyszności :)
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    Apetycznie , ale dla mnie bez dożdzików ..

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !