Sposób przygotowania

Ciasto francuskie podsypujemy odrobiną mąki rozwijamy , można też trochę rozwałkować , bo jak dla mnie jest za grube , należy to oczywiście robić bardzo delikatnie . Nożem cukierniczym lub zwykłym pokroić w paski , nawinąć na foremki , ułożyć na brytfannie pamiętając by zachować odstęp , bo ciasto rośnie w czasie pieczenia , posmarować obficie roztrzepanym jajkiem .Piec w temperaturze 180 stopni około25 minut . Odlać 1/3 mleka , resztę zagotować . Do odlanego mleka dodać cukry , mąkę i żółtka .wymieszać i wlać do gotującego się mleka . Zostawić do wystudzenia , Margarynę utrzeć na puch po łyżce dodawać budyń ucierać tak by nie powstały grudki. Rękawicą cukierniczą napełniać upieczone rurki . Można posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    malcik111

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    pyszne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    EWI

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    fantastyczne rureczki, a na dodatek z francuskiego - uwielbiam to ciasto :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !