Sposób przygotowania

Mąkę przesiać ,dodać cukier , proszek do pieczenia , margarynę pokroić na kawałki by się lepiej wyrabiało , dodać jajka i śmietanę.Zagnieść i wyrobić .Podzielić na dwie części , rozwałkować i rozłożyć na dwie blachy . Posmarować oba placki powidłami . Białka ubić na sztywno po trochu dodawać cukru , na koniec dodać mąkę ziemniaczaną i wymieszać łyżką , następnie masę bezową rozsmarować na obu plackach ,posypać orzechami i rodzynkami . Piec w temperaturze 180 stopni około pół godziny . Odlać 1/3 mleka , resztę zagotować . Do odlanego mleka dodać cukry , mąkę i żółtka .wymieszać i wlać do gotującego się mleka . Zostawić do wystudzenia , Margarynę utrzeć na puch po łyżce dodawać budyń ucierać tak by nie powstały grudki, Posmarować jedno ciasto i przyłożyć drugim tak by masa bezowa była na górze . blacha około 34x24

Komentarze

  • 4
    img_0407
    Opublikowano

    Katarzyna87

    fajna nazwa
  • 3
    original
    Opublikowano

    iziona

    Nazwa przyciąga uwagę, ale całość wydaje się też fajna :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    fajne, tylko będę musiała z bezą powalczyć :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Anna69

    Prezentuje sie pięknie
  • 1
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    smakuję naprawdę smakowicie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    takie lubię:)
  • 4
    original
    Opublikowano

    Marko

    apetyczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    pyszniutki deser
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Prawdziwa"pysznotka"!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    pyszności ciacho, i z bezą.... mniam :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !