Sposób przygotowania

Ciasto:
250 g mąki
2 żółtka
150 g cukru pudru
150 g margaryny
2 łyżki śmietany
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżeczki cukru waniliowego

Wszystko razem dokładnie zagniatamy i rozprowadzamy po dnie blaszki.

Masa serowa:
1,5 kg sera
6 jajek
budyń waniliowy
100 g masła
cukier do smaku
ok. 1 szklanki mleka
garść rodzynek
dowolny aromat
Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka ucierać z cukrem i serem. Dodać resztę składników i dokładnie wymieszać. Na samym końcu dodać białka delikatnie mieszając. Całą masę wlać na wcześniej przygotowane ciasto. Piec około 45 min w temperaturze 170 stopni.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Piotr24

    moje ulubione ciasto w dobrym wydaniu
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwona56

    pięknie podane
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    uwielbiam sernik
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    uwielbiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    jaki ładniutki :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    moje ulubione ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !