Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Rybę łuskamy oraz myjemy. Dobrze wysuszamy ręcznikiem papierowym


Komentarze

  • 0
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    świetnie przyrządzona rybka! :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    podobno pstrąga nie trzeba skrobać z łusek bo pod wpływem temperatury rozpuszczają się, ale nie próbowałam
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    podobno pstrąga nie trzeba skrobać z łusek bo pod wpływem temperatury rozpuszczają się, ale nie próbowałam
  • 1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    O jej, a co znaczy rybę łuskamy?!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aga20

    Pyza: próbowałam z łuskami, ale niestety póżniej czujesz je na skórce. Ja wolę pozbyć się łusek i jeść całą rybę włącznie ze skórką;)
  • 0
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    A ja nie zasłużyłam na odpowiedź?!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Aga20

    Droga Henryko, uważam iż tymczasowy tytuł, który otrzymałaś, upoważnia Cię do oceniania przepisów innych osób, a nie czepiania się drobnych słów. Użyłam słowo łuskamy bardzo przenośnie, ale masz racje może nie powinnam, gdyż może wprowadzać ono w zakłopotanie. Aczkolwiek nie sądzę, iż jedno słowo zmienia lub decyduje o jakości lub smaku potrawy, którą przyrządziłam. Nie zgadzam się jednak, aby za taki Twój komentarz zostały przyznawane Tobie punkty, gdyż nie podeszłaś do tego merytorycznie.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Aga20

    W regulaminie Doradcy Smaku jest napisane: "Mistrz Smaku zobowiązany jest do dokonywania oceny w sposób rzetelny" Słowo rzetelny w Słowniku Języka Polskiego jest wytłumaczone następująco: "1. należycie wykonujący swoją pracę, solidnie wypełniający przyjęte na siebie obowiązki; sumienny, solidny, godny zaufania; 2. wykonany w sposób dokładny, należyty; porządny, właściwy, solidny; 3. zgodny z prawdą, nieudawany; prawdziwy, autentyczny" Na przyszłość proszę o ocenianie moich przepisów za ich jakość, a nie znajdywanie błędów językowych. Pozdrawiam:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Aga, Henryka nie była i teraz też chyba nie jest Mistrzem Smaku. Co do skrobania pstrąga z łusek zgadzam się z Pyzą - w przypadku tej ryby, nie trzeba tego robić. Jednakże uważam, że przepis jest wart polecenia. Opisany w taki sposób, że nawet laik sobie z nim poradzi.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !