Sposób przygotowania

Ugotować makaron Trofie liguri w posolonej, wrzącej wodzie - około 10 minut (zawsze robię to na oko, sprawdzając czy nie jest zbyt twardy). Odcedzić wodę, wrzucić makaron z powrotem do garnka - dodać pesto i wymieszać. Przełożyć na talerz. Na makaron ułożyć plastry sera pleśniowego, posypać suszoną żurawiną, a następnie rozmarynem suszonym dla smaku. Suszona żurawina niesamowicie podkreśla słony smak makaronu z serem pleśniowym!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zdzichu

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    to dopiero danie! wielki plus za pomysł! :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !