Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie, następnie przekręcamy przez maszynkę. Do ziemniaków dodajemy mąki i jajko. Wyrabiamy masę. Następnie z ciasta formujemy podłużne długie kluski, spłaszczamy je z góry i nożem kroimy kluchy pod ukosem, o długości ok 4cm. Tak by kluchy przypominały romb. Gotujemy je w lekko osolonej wodzie, do wody dodajemy również dwie łyżki oleju. Należy zagotować kluchy i odcedzić. Najlepiej smakują z masłem stopionym lub z przysmażoną na oleju cebulką.

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    Betka

    ooo jakie fajne;) zapewne b.pyszne;))
  • 5
    original
    Opublikowano

    EWI

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    wspaniałe
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    jeszcze nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    sprobuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    fajne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Amellia

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wlicka

    coś jak kopytka;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !