Sposób przygotowania

Przygotuj marynatę. Wymieszaj 1 łyżkę oliwy z oliwek z czosnkiem i kminkiem. Zalej skrzydełka, przykryj folią aluminiową i odstaw na 15 minut.

Rozgrzej 3 łyżki oliwy na patelni i smaż skrzydełka, aż się zarumienią. Przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180C przez ok. 25 minut.

W międzyczasie przygotuj dressing - w miseczce wymieszaj pozostałą oliwę z oliwek, ocet winny oraz pokrojona bazylię.

Zalej upieczone skrzydełka pomidorowym dressingiem i wymieszaj.

Podawaj z pieczonymi lub tłuczonymi ziemniakami.

Komentarze

  • 2
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    mniam
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    bardzo fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Ależ smakowicie wyglądają.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mniam mniam
  • 1
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    Super
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    coś innego i fajnego

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !