Sposób przygotowania

Makaron ugotować i odstawić. Szpinak podgrzać do uzyskania konsystencji papki, dodać pokrojony ser pleśniowy i wymieszać aby utworzyły jednolitą konsystencję. Dodać 2 łyżki śmietany, bazylii i oregano, na koniec wcisnąć czosnek i wymieszać. Na patelni przyprawić kurczaka do smaku (curry, gyros, kebab) posilić lub popieprzyć również do smaku, usmażyć aż uzyska złocisty kolor. Usmażonego kurczaka połączyć z masą szpinakową. Makaron wyłożyć na talerz, polać szpinakiem, udekorować listkiem bazylii.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    Już z dwa tygodnie chodzi mi po głowie żeby zrobić taki makaronik... teraz nawet odpalając komputer mnie nawiedza to danie. Chyba czas najwyższy je zrobić :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kikiriki

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    krzysiu510

    ehhhh makarony:) fajne i szybkie w przygotowaniu
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    dobry
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    pyszny!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kasia47

    Z serem pleśniowym, znakomity:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !