Sposób przygotowania

Golonkę oczyścić, umyć i włożyć do garnka - zalać zimną wodą i gotować pod przykryciem 45-60 minut.
W tym czasie posiekać kapustę kiszoną.
Do dużego garnka włożyć kapustę, dodać przyprawy, golonkę i podlać całość wywarem z golonki.
Gotować, aż kapusta i mięso będą zupełnie miękkie - w razie konieczności podlać wodą.
Kiedy bigos jest niemal gotowy, ale bardzo kwaśny - dodać łyżeczkę soy, dokładnie wymieszać (UWAGA! bardzo kipi), i pogotować jeszcze kilkanaście minut.
Doprawić odrobiną cukru, solą i wyciśniętym czosnkiem - zagotować.
Wująć golonkę, mięso oddzielić od kości, pokroić i ponownie dodać do bigosu.

Bigos robi się coraz smaczniejszy z każdym odgrzewaniem.

Komentarze

  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 2
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    smaczne zapewne
  • 1
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    uwielbiam posmak czosnku
  • 1
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    boskie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pysznie wyglada
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    to jest moje jedzonko....

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !