Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy wodę i wrzucamy udka z kurczaka. W tym czasie obieramy i ścieramy na jarzynówce buraki oraz marchew. Po 15 minutach gotowania się mięsa dodajemy do garnka buraki i marchewkę. Taki wywar gotujemy do miękkości mięsa i warzyw. Gdy już stają się miękkie rozrabiamy barszcz czerwony według przepisu na opakowaniu, a potem dodajemy szczyptę kwasku cytrynowego (by zachować kolor), ziele angielskie, liście laurowe, szczyptę soli i pieprz do smaku. Wszystko jeszcze chwilę gotujemy.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    EWI

    lubię barszczyk czerwony :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    uwielbiam barszczyk zwłaszcza z krokiecikami
  • 2
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    pyszny :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    bardzo fajny przepis;))
  • 3
    original
    Opublikowano

    treonina

    mmm :-) do tego krokiecik i cóż więcej trzeba do szczęścia?
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    pyszności; bardzo lubię barszczyk:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Amellia

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    maminy najlepszy na swiecie
  • 1
    original
    Opublikowano

    pestka

    bardzo lubię barszczyki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wlicka

    mmm smaczny!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    tak, u mamusi zawsze jest smacznie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !