Sposób przygotowania

Ciasto:
Margarynę stopić z wodą i cukrem, zagotować syrop i wystudzić. Do zimnego syropu dodać żółtka i ubijając dosypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, ubijać do uzyskania gładkiego ciasta na koniec dodać pianę ubitą z 6 jajek i ostrożnie wymieszać.
Masa serowa:
Ser skręcić przez maszynkę, następnie utrzeć z masłem, żółtkami, cukrem i przesianą mąką pszenną i ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Formę do pieczenia wysmarować i wylać ciasto na nie wyłożyć miejscami masę serową.
Piec około 45 min w temp 180-190st.
Po upieczeniu ciasto dokładnie wystudzić i ułożyć na nim wiśnie ( ja miałam z kompotu), zalać ciasto gęstniejącą galaretką rozpuszczoną według przepisu na opakowaniu, odstawić do zastygnięcia, Przed podaniem porcję ciasta ozdobić bitą śmietaną dosłodzoną cukrem pudrem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !