Sposób przygotowania

Ciasto:
Margarynę stopić z wodą i cukrem, zagotować syrop i wystudzić. Do zimnego syropu dodać żółtka i ubijając dosypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, ubijać do uzyskania gładkiego ciasta na koniec dodać pianę ubitą z 6 jajek i ostrożnie wymieszać.
Masa serowa:
Ser skręcić przez maszynkę, następnie utrzeć z masłem, żółtkami, cukrem i przesianą mąką pszenną i ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Formę do pieczenia wysmarować i wylać ciasto na nie wyłożyć miejscami masę serową.
Piec około 45 min w temp 180-190st.
Po upieczeniu ciasto dokładnie wystudzić i ułożyć na nim wiśnie ( ja miałam z kompotu), zalać ciasto gęstniejącą galaretką rozpuszczoną według przepisu na opakowaniu, odstawić do zastygnięcia, Przed podaniem porcję ciasta ozdobić bitą śmietaną dosłodzoną cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    motylwe

    pyszny serniczek
  • 1
    img_0407
    Opublikowano

    Katarzyna87

    mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Katarzyna54

    pycha!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aga20

    Piękne zdjęcia
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolinka111

    pysznie wyglada
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    pychota
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    świetne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Lis

    Bardzo apetyczne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pestka

    smaczny deser

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !