Sposób przygotowania

W miseczce wymieszaj mleko kokosowe, sos rybny, cukier, szczypte soli oraz szczypte pieprzu cayenne.

Na rozgrzanej oliwie z oliwek usmaz kawalki fileta z kurczaka. Odloz na bok i usmaz krewetki (smaz nie wiecej niz 3 minuty). Odloz na bok.

Nastepnie podsmaz pokrojona cebule oraz czosnek. Dodaj pokrojone szparagi oraz pieczarki i smaz przez ok. 2 minut. Dodaj miksture kokosowa, zwieksz temperature i gotuj przez kolejne kilka minut, az sos zgestnieje.

Podawaj z ryzem.

Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pełen orient, czyli to co lubię :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    UWIELBIAM!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Natasza Edyta

    Krewetki ! Pysznie wygląda.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika64

    Wróciłam poraz kolejny do tego przepisu i muszę powiedzieć ze fajny jest ma cos w sobie hmmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika-twin

    Rewelacyjny przepis, krewetki ikurczak,mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !