Sposób przygotowania

rodzynki sparzyć wrzątkiem, jabłka pokroić na duże cząstki

na patelni chwilę poddusić jabłka z rodzynkami i dwoma łyżkami cukru do odparowania wody i ostudzić

ciasto francuskie podzielić na równe kwadraty

na każdy kwadrat na środek położyć cząstki jabłka z rodzynkami

rogi ciasta założyć na środek i je zlepić na środku

każdy posmarować jajkiem roztrzepanym i piec ok 20 minut w 200C
SMACZNEGO!!!!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Szybciutko i pyszniutko :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    moje ulubione
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    bardzo apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    pierniczkowo

    uwielbiam ciasto francuskie w połączeniu z jabłkami, pycha:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Genialny wypiek.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !