Sposób przygotowania

Mleko podgrzewamy- wsypujemy do niego drożdże i czekamy aż zacznie się pienić.
Dodajemy mąkę, masło, cukier, sól i wyrabiamy gładkie i elastyczne ciasto- odstawimy do wyrośnięcia- tak by ciasto podwoiło mniej więcej swoją objętość.

Oliwę mieszamy z ziołami - możemy ją dodatkowo podgrzać.

Z ciasta formujemy małe bułeczki- każdą smarujemy oliwą z przyprawami i wkładamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika. Pieczemy około pół godziny- aż bułeczki będą rumiane i suche w środku.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    motylwe

    świetne,chętnie wypróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    Haneczka1

    no przeważnie jak jestem na przepisach Pani ani to się głodna robię no ale jak nie reagować na takie pyszności :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    mmm...mam ochotę na nie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    apetyczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    świetne są takie bułeczki
  • 1
    20140724_140457
    Opublikowano

    reniatka

    rewelacyjne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    chętnie bym teraz taka zjadł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !