Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać ze skóry, umyć i pokroić w cienkie plastry. Część z pokrojonych ziemniaków przełożyć na dno żaroodpornego naczynia, posypać przyprawą do ziemniaków oraz pieprzem i solą. Filety z dorsza połamać na drobne kawałki i dodać do wyłożonych ziemniaków. Dodać do tego osączone z zalewy oraz pokrojone na drobne kawałki oliwki. Następnie składniki posypać tartym serem żółtym, oprószyć przyprawami, po czym całość zalać oliwą z oliwek i wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 220 stopni. Potrawę piec do miękkości składników i podawać w naczyniu, w którym się zapiekała.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    uwielbiam rybki :) mogłabym wypróbować każdy przepis z nią !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !