Sposób przygotowania

Bułkę zalać mlekiem i ostawić.Mięso wymieszać z namoczoną bułką tartą i jajkiem,doprawić solą,pieprzem i ziołami.Rosół zagotować.Z mięsa formować pulpety i obgotowywać w rosole.Koperek posiekać.Żółtka ubić ze śmietaną i przesianą mąką ziemniaczaną.Wymieszać z koprem i rosołem z pulpetów.Podgrzewać aż zgęstnieje,dodać odrobinę jarzynki i szczyptę kwasku cytrynowego.Ułożyć w naczyniu żaroodpornym pulpety z sosem i podpiec ok10min w200stopniach.

Komentarze

  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    moje dzieci takie lubia
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !