Sposób przygotowania

Żółtka oddzielamy od białek. Na stolnicę wsypujemy mąkę, dodajemy żółtka i masło. Wszystkie składniki mieszamy zagniatając ciasto. Następnie ubijamy białka i dodajemy je do ciasta ponownie zagniatając. Ciasto rozwałkowujemy, kroimy w podłużne placki, łączymy je i kroimy w małe paseczki. W garnku gotujemy osoloną wodę i wrzucamy kluski. Po wypłynięciu na wierzch gotujemy jeszcze 2-3minuty i wyjmujemy na druszlak. Zalewamy zimną wodą i wykładamy na tacę. Podajemy kluski do zup, rosołów lub spagetti.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    och! rewelacja;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    dasada1

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    dasada1

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Amellia

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    lubię
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    wlicka

    na pewno smaczne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    tak jeszcze nie robiłam,zawsze dodaję całe jajka
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczne kluski
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wlicka

    ale fajne!!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    fajne te kluseczki
  • 2
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    babcine najlepsze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !