Sposób przygotowania

Jabłka obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kosteczkę. Całość wymieszać z sokiem z cytryny i cukrem. Wrzucić do naczynia wysmarowanego masłem. Truskawki rozmrozić i zmiksować na gładki mus.
Do miski wsypać wszystkie składniki - wymieszać, dodać masło pokrojone w mniejsze kawałki i palcami wyrobić kruszonkę.
Na owoce wysypać kruszonkę i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 30 minut.
Podawać ciepłe polane musem truskawkowym.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Aga20

    Super przepis! muszę spróbować;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    ładnie podane

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !