Sposób przygotowania

Na początku robimy ciasto: do miski dodajemy jajo, mąkę i wodę gazowaną a także szczyptę soli i pieprzu. Wszystkie składniki miksujemy. Następnie obieramy czosnek, rozbijamy mięso wtłaczając młotkiem do schabowych ząbki czosnku. nafaszerowane mięso obsypujemy przyprawą carry i moczymy w utworzonym wcześniej cieście. Następnie rozgrzewamy olej na patelni i wkładamy kotleta smażąc na niewielkim ogniu z obu stron. Kotlety podajemy z ziemniakami, ryżem i surówką.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Betka

    wczoraj miałam podobny obiad;]
  • 2
    original
    Opublikowano

    EWI

    mmm... pycha!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mmmmmmmniam;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kikiriki

    dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    posiłek DJ-a :o)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuchareczka1979@wp.pl

    pyszne
  • 1
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    pycha
  • 1
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    super danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wlicka

    lubię schabowe;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !